//BellaAzhari


Biodata Si Owner ♡


Quotes ♡

BONJOUR!!
Hey ! Owner here


Welcome to my blog !. You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or you may Leave . sorry , im not FRIENDLY

Status : Offline ~ Nabilasufinaa@gmail.com ~

Past is Past
Kenangan ^^v


BLOG ARCHIVE;

  • Its Boring Day...
  • Wet World With Garls !
  • Raya itu indah 2012 '
  • Raya raya !
  • Exam ! *pertengahan tahun
  • Its Bekam ! :3

  • Twitter!



    PMR Habisla...


    Assalamuailaikum selamat sejahtera ,
    26. 12 . 12, 

             terasa lama sangat tak update blog dapat wakktu untuk rehat ini dah happy dah . Oh WELL im busy as a bee xD bila cuti cuti  makan pun ngap ngap ngap semua masuk ..brr badan ah naik tak ku sedari sejak dulu ! tapi nak buat countdown tak ? tralalala  countdown ada 3 , 1) New Year lah bro  ! 2) Sekolah nak start T-T 3)PMR T-T makanya yaaa kalau dikiraain , speaking indon pulak :b 6 HARI dah nak New year hurray huraay ! nanti akan ada post pasal *new year new me* wwhat ? itz a joke xD dan lagi 7 Hari lagi nak sekolah sedih itu ... terasa sangat ... aku ni bab sekolah amboi kemain malas tapi tu lah tak kan nak jadi pembongak tak sekolah aint . so HURREY HURREY . and last one PMR lagi 9 months 2 weeks nampak macam LAMAA padahal nanti pejam celik dan pejam dan celik banggg duduk atas kerusi ambik paper...insyaAllah pulang dengan 8A's straight :) *angan angan * . 

            Orang kata kena pandai buat pengenalan .. so amacam ? okey lah tu ... haha topicsaya hari ini adalah PMR habislaa ... Habislaa ? lek ah benda kecik *everyone will said that, if as well as scared * yeah kecik tapi ...you know benda kecik ni lah mampu bawak kita ketempat impian tau tak ? Macam anda tahu lah sekolah yang bagus Sekolah Menengah Sains Selangor , (SMSS) Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) , Sekolah Berasrama PEnuh (SBP)  siapa tak nak ? masa dulu nak sangat tapi harapan tak tercapai 4A je mampu semangat dah nak MRSM tapi tak dapat ... jadi pada saya lah PMR penentuan segalanya jika tak dapat MRSM , SMSS harapan musnah ... nak sangat jadi dokter .. banggakan mama siapa tak nak siapa taknak ? kalau usaha elok insyaAllah dipermudahkan oleh Allah ... kalau MRSM dia punya Syarat adalah 
    • Mendapat sekurang-kurang 6A 2B(A dalam Sains dan Matematik) dan tiada gred C, D atau E dalam subjek teras dalam PMR tahun semasa.
    • Markah yang tinggi dalam UKKM (Ujian kecenderungan ke MRSM) tahun semasa.
    • Pelajar perlu mengisi borang permohonan dan menduduki Ujian Kecenderungan Ke MRSM (UKKM) sebagai prasyarat kemasukan ke Tingkatan 4 MRSM.

      Sekurang2nya 6A2B  ambik kau hahaha terdiam pun ada bila baca ... tapi kalau kita ingin kan sesuatu usaha kan ? bersusah-susah dahalu , bersenang - senang kemudian kalau dapat sekolah Saince nak ambik Sains tulen ! asyukknyaaa kalau dapatt !!  hahaha so itu lah impian dan harapan yang entah dapat dikecapai atau enggak ..

      Macam semua orang tahu aku lah LAST BATCH PR 98' ... macam czen aku dapat 7A Congratulation Ain  ! macam bila orang cakap "Kakak boleh buat lagi okey , kalau ain boleh kakak pun boleh" terasa macam itu harapan someone tau ... kadang2 terasa berat dan cuak .. tapi InsyaAllah dengan TIPS D.U.I.T aku mampu buat yang terbaik :)  
      D - Doa
      U - Usaha 
      I - Iktiah 
      T - Tawakal 
      tapi ..risau masih terasa sangat sangat2 ! oh tahun depan kelas apa la aku dapat kan ... berharap tak lah turun .... InsyaAllah :') . so PMR apa kene buat ? rajin kan study lah apa lagi xD!  USAHAA itu tangga KEJAYAAN maa.... tapi bili pikir kalau masukasrama mesti sedih je .. ah itu laen citew lah xD kbye bye

      Assalamuailaikum . bye ! :)