//BellaAzhari


Biodata Si Owner ♡


Quotes ♡

BONJOUR!!
Hey ! Owner here


Welcome to my blog !. You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or you may Leave . sorry , im not FRIENDLY

Status : Offline ~ Nabilasufinaa@gmail.com ~

Past is Past
Kenangan ^^v


BLOG ARCHIVE;

  • Wet World With Garls !
  • Raya itu indah 2012 '
  • Raya raya !
  • Exam ! *pertengahan tahun
  • Its Bekam ! :3

  • Twitter!



    Its Boring Day...
    Assalamuailaikum . Today Boring sangat .. cuti kan dah lah bosan humhhum T^T so i decided Hapedate blog ! =D So yeah tak tau dah nak update ape dah ... so jom ! tadi masa on Twitter ada orang tweet "Kawin muda ni apa rasa eh " so dalam otak memang dah terpikir ... haha sebab bila dipikirin macam lawak pun ada but ...so lets discuss ah .Like we know that Tahun ni aja dah ada 2 orang pasangan muda berkahwin .. and some of my twitter friend pun dah macam gataii nak kawan .. so Ada lah yang tertanya2 macam mana ... eh bayang kan lah kalau bercouple pun selalu gaduh ... ini kan kawin :o maybe lain kot ... macam contoh nak keluar ... Conversation jap *beep beep*

    Wife : Awak/Abang nak keluar kejap
    Husband : Sayang/Awak nak pergi mana ?
    Wife : lepak ..

    Haaaa nampak tidak permainan disitu ? HAHAHA lawak pun ada bila baca balik .. um ye lah sebab dah kawin semua kena bagithu suami .. but now diluluskan pulak perempuan yang berumur 14 boleh bernikah sekiranya *EH AKU EMPAT BELAS* suami berumur 16 . opsss ... 16 ? boleh ke jaga aku yang kuat makan ni ? aku yang nak shopping ni ? aku yang memang kasar ni ? eh boleh ke ? AHAHAHA okey no no no bukan AKU orang lain hahaha :P Ada ustaz ni cakap " DI dalam Islam Menggalakkan penganut nya untuk mendirikan rumah tangga pada usia yang muda  "barang siapa remaja yang berkahwin pada usia muda , Maka menangis lah ia (syaitan) mengeluh " Aduh celaka aku , Agama telah dipelihara dari godaan ku " HR ibnnu Addi .

    So telah ku kaji ! ada baiknya kawin awal *hehehe so contohnya dibawah
    - Sudah memikul tanggung jawab pada usia muda
    - Mengelak diri dari tejerumuh lembah Maksiat
    - Menjaga isteri pada usia muda , memandangkan dua2 masih lagi bersekolahan .

    TETAPI negative nya banyak !
    -Layak ke jadi suami / isteri orang pada usia muda ?
    - mampukah bagi Nafkah dari segi wang perbelanjaan ? permintaan isteri ?*conversation lai beep beep
    Wife : Awak , saya nak ni ..
    Husband : mintak ayah ...
    Wife : takan lah ayah ? ! pfft
    (mula bergaduh)
    -Mampu jadi mama and daddy pada usia muda ?susu anak ?
    - mudah bergaduh
    -perceraian bersepah
    dan macam macam ...

    HEEE ! so itu yang dalam otak kahkahkah ~ just that :) okey lah bye ! Asslamuailaikum

    Jika Rajin Akan aku Hapedate lagii yaa :*