//BellaAzhari


Biodata Si Owner ♡


Quotes ♡

BONJOUR!!
Hey ! Owner here


Welcome to my blog !. You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or you may Leave . sorry , im not FRIENDLY

Status : Offline ~ Nabilasufinaa@gmail.com ~

Past is Past
Kenangan ^^v


BLOG ARCHIVE;

  • Melepaskan , move on , letting go
  • Graduation ft SPM
  • Random Post ?
  • KRS . ( kadet remaja sekolah)
  • Finally 16
  • Sunway Lagoon !
  • Cuti Raya ! (2Minggu) :p
  • Hi august . (Just update just ! Malas baca jangan ...
  • Trial PMR + Basuh kasut +Rombak kelas ?
  • Nightmare ! (short udates)

  • Twitter!



    Melepaskan , move on , letting go
    Assalamuailaikum , dan hi everyone . 
    hari ini cuma nak buat quick Post about apa yang terlintas ? eh hahahha . entah lah , tapi hari ini memang rasa nak update blog and melepaskan semua hahhaha!
    okey actually melepaskan macam buruk sangat kan , okey dalam erti lainnya adalah letting go , move on or apa lagi ? takpe asalakan semua yang baca ni faham okey?

    seriously everyone have thie own opinion so do me . Letting Go , ni boleh jadi apa2 contoh nya , kita melepaskan sesuatu , melepaskan marah , atau apa2 je ..
    so kali ini , mmm okey lah.. kita namakan random post by me..

    untuk kali ini kita fokus kan maksud melepaskan ni adalah macam meninggalkan ...
    okey macam bila kita nak blah or apa2 kita normally lah "goodbye" "bye" . tapi actually sebenarnya between "goodbye" and "Letting Go" is a huge different .

    why ? because ,  Goodbye is not permanent. You can meet years later as old friends and share what happened in your life. You can smile and laugh about all the nonsense that you both went through. 

    However, letting go is being okay with never seeing this person ever again…being okay with never knowing how their life turned out…being okay with fifty or more years of silence…

    hahahahah speaking pulak .... sorry i was actually being "drama" when writing in english .. entah sebab rasa macam mendalami gitu ... sebab dalam bahasa melayu pun okey cuma ...mmm contoh lah tukar sikit bila dalam bahasa melayu 
    walau bagaimana  , melepaskan adalah kita okey untuk tak jumpa orang tu .. senyap dalam masa berttahun2 .. mmm lebih kurang macam tu ....lol hahahhaha k senyap not funny pun :)

    tapi ... letting go is not easy . sumpah tak senang , bukan macam petik jari macam tu dah lupakan macam tu ... oohhh tak ... kita semua ni ada penyakit iaitu stalking...penyakit tahu tak ! semua benda kita nak ingat , eeee sometime sibuk baca balik semua conversation , check tweet dia , check insta semua lahh sosial media dia nak stalk ... eeee lagi teruk pernah imagine macam nak letak cctv je dekat life dia then bila dah tak busy kita play tgk apa dia buat !! omg gilakan ? tapi tu lah ....... letting go is not easy ! never been easy pun ...............

    ibarat macam , benda tu dah selalu kita buat macam half of our lifetime .... then kita kena ubah then kita kena untuk tak buat benda2 tu .. awak semua rasa lah ....haisss tapi .... manakan nak dapat pelangi kalau tak hujan guruh petir dulukan ?

    "pain will leave you, when you let go" 

    ye nampak ayat atas tu pendek je kan ....tapi tu lah kenyataan .
    okey bye !
    ;')
    -Bella-